UNGDOMSSKOLEHOLD

UNGDOMSKULTURHUSET-UKH

UNGDOMSSKOLEN: KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER!


Hvad har du lyst til at lave? Designe og sy, spille musik, lave journalistik, lave gode og modige tekster, lære at forsvare dig selv eller tale om dit liv på en ny måde?


Nedenfor kan du se en oversigt, over de Ungdomsskolehold, som UKH lige nu har at byde på, og som du kan blive en del af.


UNDERVISER?

I ungdomsskolen er vi fleksible: har du

interessen, kendskabet og kan du samle 10-12 interesserede deltagere, finder vi underviseren eller klæder dig på til at kunne løfte opgaven som underviser. Det er gratis at deltage i holdene. Meld dig til på www.ungiaarhus.dk, hvis du har lyst til at starte. 


Skriveværksted


Teksten og skriften er levende!

Kurset henvender sig til alle, der interesserer sig for at skrive kreativt.


Gennem grundige læsninger af forskelligt litteratur vil vi søge at finde ud af, hvad litteratur er og kan. Men først og fremmest vil vi skrive selv! Gennem forskellige skriveøvelser vil vi skabe tekster, som kan udvikle sig.


Målet er at blive mere bevidst om det skrevne både ved at lade sin egen tekst udsættes for kritik af andre engagerede skrivende og ved at forholde sig kritisk og konstruktivt til andres tekster.


Vi slutter af med oplæsning og tryk af en lille bog!


Undervisere: Anne Katrine Bagai, digter og studerende ved Litteraturhistorie og Sofie Hermansen Eriksdatter, forfatter fra forfatterskolen i Norge.


Onsdag 18-21.


Deltagelse er gratis!


Design- og syhold


Kan du lide at sy, eller tænker du på at søge ind på en designuddannelse? Så lad dine ideer, skitser og sysler få frit løb på vores design- og syhold.


Her kan du både sy dine egne projekter på egen hånd eller med hjælp og vejledning fra underviser, designer og medindehaver af butikken Moluu, Sarah Boddum.


Som en del af holdet lærer du at tænke og arbejde som designer, hvor du lærer at udvikle din idé og forholde dig til form og materialer. Vi kommer blandt andet til at arbejde med mood boards, trendresearch, inspirationskilder og draperingsteknikker.


Det vil derfor være en fordel, hvis du har prøvet at sy på basisniveau før. UKH stiller symaskiner til rådighed.


Underviser:Designer Sarah Boddum


Tirsdage 16-19.00Ungeredaktionen


På Ungeredaktionen laver vi journalistik om samfund, mennesker, mode eller lige dét, du synes er spændende.


Det kan være en dokumenter om dit eget liv, en reportage om livet som model, skraldemand eller sygeplejerske. Her kommer I tæt på andres virkelighed, når I følger dem rundt.


I lærer at arbejde selvstændigt og være nysgerrige.


Ungeredaktionen interviewer/ fotograferer også kendte kunstnere til koncerter. Eksempelvis Gulddreng, Scarlet Pleasure og Hugo Helmig. Vi tager også på studieture og har blandt andet været i Madrid.


Undervisere: Marie Højlund


Onsdage 17.30-19.0. Holdet er åbent - bare mød op.


Selvforsvar


På vores selvforsvarshold lærer du at forsvare dig selv på en effektiv måde i en kampstil, der stammer fra Asien.


Stilen er tilpasset de situationer, hvor man ville have brug for at forsvare sig. Du behøver ikke at have gået til karate eller lignende for at kunne være med. Alle niveauer er velkomne, og vi lover, at det bliver både sjovt og hårdt.


Selvforsvar er også en fantastisk måde at komme i form på og lære sin krop at kende på. Helt perfekt efter en lang dag efter skole.


Underviser: Anton Hjort


Torsdage 18.00-20.00


Kickstart din guitardrøm


Dette guitarhold er for begyndere, der går rundt med en indre guitarist gemt i sig og som vil igang med at slå strengene an.


Her lærer du de grundlæggende akkorder til akkustisk/ spansk guitar. Vi anbefaler, at du medbringer din egen guitar, men har du ikke sådan én, kan du naturligvis låne af ungdomsskolen. Underviser: Jonas Danefeld


Mandag: 17.00-18.30
SAGA - Her kan du være


Er du pige, og kender du måske til følelsen af at være personlig eller socialt udfordret, selvom du udadtil præsterer?


Måske oplever du angst for ikke at leve op til venners, forældres eller læreres forventninger.


Eller føler du dig måske faglig eller socialt usikker og føler til tider ensomhed med mange frustrationer. Kan du nikke genkendende til det - er du ikke alene.


SAGA betyder fortælling. Og det er netop hvad, dette tilbud handler om: at lave en ny og mere positiv fortælling om dig selv, hvor fokus ikke er på alt det, du kan eller ikke kan, men det du ER.   


SAGA er ikke en snakkeklub, men et frirum, hvor vi mødes og laver nogle aktiviteter. Her kan du og de andre kan være med til at bestemme hvad. Vi har dog allerede nogle ideer til aktiviteter og "ture ud af huset".


Tovholder og mentor: Signe P. Pilgaard


Onsdage 16.00-18.00   

TLF: 41 87 45 44

Mandag - Torsdag : 10-22

Fredag -         : 12-17

Knudrisgade 5, 8000 Aarhus C